معرفی رشته زراعت
کشاورزان جوان
بچه های گروه زراعت 89 دانشگاه رامین

 
تاريخ : چهار شنبه 14 بهمن 1386برچسب:,

زراعت

رشته زراعت یکی از گرایش‌های مهم و اساسی در مجموعه مهندسی کشاورزی به شمار می‌آید. ایران کشوری است که از توانمندی‌های خوب بالقوه و بالفعل کشاورزی برخوردار بوده و کشاورزی در برنامه‌های توسعه کشور، از محورهای اصلی است. توسعه کشاورزی نیازمند نیروی انسانی ماهر است که بتواند عملیات کشاورزی مربوط به محصولات زراعی و باغی را بر اساس یافته‌های جدید علمی انجام دهد و بیشترین بازدهی و محصول را در بهره‌گیری از منابع به دست آورد. بدین منظور برای تأمین نیروی انسانی متعهد و متخصص در رشته زراعت برای نیل به خودکفایی در زمینه مواد اولیه غذایی و صنعتی، لازم است متخصصانی تربیت شوند که بتوانند با استفاده از دانش و تجربیات خود، تولید اقتصادی محصولات زراعی را به طور علمی امکان پذیر سازند و از امکانات موجود کشور حداکثر استفاده را برده، در امور تحقیقات و آموزش و برنامه ریزی کشاورزی نیز خدمت نمایند.


 

 

 

اهمیت و جایگاه این رشته

ایجاد رشته زراعت برای تربیت کارشناسانی است که بتوانند در جهت افزایش سطح زیرکشت محصولات اصلی کشاورزی، استفاده بهینه از زمان و بالا بردن عملکرد این محصولات در واحد سطح (هکتار) تلاش کنند. با توجه به این که در حال حاضر حدود ۱۶ میلیون هکتار از اراضی کشور، زیرکشت محصولات مختلف زراعی قرار دارد و با عنایت به این که مساحت زمین‌های قابل کشت در کشور حدود ۵۰ میلیون هکتار است و نظر بر این که ایران از تنوع آب و هوایی برخوردار است؛ با برنامه ریزی صحیح و دقیق و با استفاده از دانش کارشناسان رشته زراعت و اصلاح نباتات، می توان به میزان هر چه بیشتر از زمین‌های کشور برای افزایش تولید کمی و کیفی بهره برداری کرد. این مطالب ضرورت و اهمیت تربیت افرادی را که بتوانند با به کار گرفتن دانش خود در جهت رسیدن به این اهداف اقدام نمایند، مشخص می کند. همچنین از جمله مشکلات کشاورزی در کشور ما همواره این بوده است که مجریان فعالیت‌های تولیدی کشاورزی، کمتر تحصیلاتی در زمینه کشاورزی داشته اند؛ به طوری که روش‌های کار همچنان سنتی و قدیمی باقی مانده است. در حالی که در سطوح بالاتر (کارشناسان و مراکز برنامه ریز و هدایت گر) توان بالایی برای تأمین فن آوری مورد نیاز وجود دارد.

دروس این رشته در مقطع کارشناسی ارشد
در مقطع کارشناسی ارشد دروس این رشته شامل موارد زیر است:
دروس اختصاصی
فیزیولوژی علف‌های هرز و علف‌کش‌ها _ اکولوژی گیاهان زراعتی _ فیزیولوژی گیاهان زراعتی تکمیلی _ زراعت تکمیلی _ تکنولوژی بذر_ مباحث نوین در زراعت _ اثر تنش‌های محیطی بر گیاهان _ پایان‌نامه .

دروس اختیاری

روش تحقیق _ بیومتری (۱) _ بیومتری (۲) _ روش‌های پیشرفته آماری _ برنامه‌نویسی کامپیوتر _ مسئله مخصوص _ ژنتیک تکمیلی _ اصلاح نباتات در باغبانی _مواد تنظیم‌کننده رشد گیاهی _ تغذیه گیاهان در باغبانی _ زراعت گیاهان داروئی و ادویه‌ای_ رابطه آب و خاک گیاه تکمیلی _ ریز ازدیادی و کشت بافت‌های گیاهی _ حاصل‌خیزی خاک تکمیلی _ سمینار (۲) _ اصلاح و توسعه مراتع.


نظرات شما عزیزان:

بهاره
ساعت13:23---26 اسفند 1390
سلام خسته نباشيد مطلب خوبي بود ولي كاش تاريخچه بين اللملي رشته مون روهم بنويسين كه همه بدونن كه كشاورزي با اونم مهندسي كشاورزي با زراعت شده...پاسخ:خوشحالم كه خوشتون اومده. منتظر همكاريتون ميمونم

alireza
ساعت10:27---22 بهمن 1390
اگه ميشه لطفا يه مطلب درباره فرصت هاي شغلي اين رشته هم بزنيد.

ممنون
پاسخ: خودمم تو فكرش بودم ولي ايشالله دوستان به زودي اين مطلبم ميزنن


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



ارسال توسط علی منصوری
آخرین مطالب

پیج رنک

دانلود آهنگ